Fordonsbranschen är en omfattande sådan och ibland kan det behövas lite hjälp för att hitta rätt. I denna FAQ svarar vi på generella frågeställningar kring bilar i största allmänhet.

Alla bilar vi säljer till ett värde av minst 30 000 kr är varudeklarade. Varudeklarationen beskriver bland annat bilens skick, säkerhet och eventuella garantier.
Det första du bör göra är att vända dig till en seriös bilfirma. Därefter är det alltid bra att läsa på om bilmarknaden, villkoren och bilen som du är intresserad av. Vi svarar gärna på frågor och är alltid behjälpliga vid funderingar. Ett annat tips är att du jämför bilen du vill köpa på digitala marknadsplatser, såsom blocket för att ta reda på hur prisbilden ser ut.
När du köper bil från en bilhandlare behöver du inte tänka på att få med rätt dokumentation. Det är vårt ansvar som återförsäljare att se till att all dokumentation bifogas.
Du har bara öppet köp ifall bilhandlaren erbjuder öppet köp. I t.ex vårt distanspaket har du öppet köp de två första veckorna, förutsatt att du inte kört fordonet längre än 30 mil.
När du köper bil av oss har du alltid möjlighet att anmäla ärendet till Allmänna Reklamationsnämnden, ARN, som prövar fallet. Även om ARN:s utfall inte är juridiskt bindande så förhåller vi oss alltid till deras rekommendationer.
De flesta biltillverkare lämnar en fabriksgaranti på 2 år från att bilen tillverkas. Det innebär att du som kund eventuellt inte behöver stå för fel som uppkommit under den perioden. Garantin gäller dock inte alla typer av fel. Honda som är vårt nybilsmärke har en garanti på 3 år.
Ja, men bara om du köper en miljöbil som är tagen i bruk efter den 1 juli 2009.
Med Internet följer många möjligheter att jämföra bilpriser. Vanligast är att man besöker olika marknadsplatser för bilar och ser hur mycket likvärdiga bilar kostar ute på marknaden. 
Nej, sedan den 1 januari 2010 behövs inget kontrollmärke längre. Polisen kontrollerar istället fordonet via vägtrafikregistret numera.

Helst ska bilen inte ha några skavanker och skönhetsfel fastän det är vanligt när det gäller begagnade bilar. Kontrollera serviceboken och säkerställ att bilen går fint och räds inte för mindre skavanker på bilen.
En hybridbil är en bil som kombinerar el- och bensindrift för att på så sätt få en lägre bensinförbrukning. Hybridbilar blir alltmer populära på den svenska bilmarknaden. Exempel på en populär hybridbil är Toyota Prius.
Dagens moderna finansmarknad erbjuder en hel drös av lånetyper med olika benämningar som enkelt kan förvirra de flesta av oss. De flesta har nog någon gång hört talas om termerna blancolån, privatlån, billån eller fordonsfinansiering. Kortfattat kan man säga att den vanligaste formen av billån som även kallas bilfinansiering sker via större banker eller finansbolag som erbjuder kunder att finansiera ett bilköp med upp till 80 % av totalpriset. Fordonsbolaget samarbetar med Santander och Wasakredit när det gäller bilfinansiering.
Påställningsavgift, avgift för registreringsskylt, avgift för registreringsbevis, vägtrafikregistreringsavgift.

Alla bilar i Sverige besiktigas för att säkerställa att bilens skick uppfyller de miljö- och trafiksäkerhetskraven. Vi besiktigar alltid våra nyinkomna bilar i lager innan vi lägger ut dem till försäljning.

Ingen. Majoriteten av den svenska bilparken för diesel är idag Euro 6-klassad. Det betyder att bilen har så pass låga skadliga utsläpp att den inte berörs av kommande lagstiftning. Nästan alla dieselbilar som vi köper in och lägger ut till försäljning uppfyller dessa krav.

Man kan bara avbryta sitt avtal om återförsäljaren väljer att köpa tillbaka bilen. Annars måste du som kund betala 30% av dina återstående hyror på avtalet. Det innefattar både amortering och ränta. Vi är flexibla och försöker alltid vara våra kunder till lags. Skulle du behöva avbryta ditt avtal i förtid föreslår vi att du kontaktar oss.
Back to top