Pressmeddelande: Fordonsbolaget öppnar europas modernaste bilanläggning

(Från vänster: Christian Dovrell, COO. Kevin Aslan, VD och grundare. Danny Attar, Inköpsansvarig och grundare.)

Fordonsbolaget bygger Europas modernaste bilanläggning

Fordonsbolaget bygger Europas modernaste bilanläggning i Sigtuna Kommun med över 14 000 kvm och satsar på utveckling av unika IT-lösningar för branschen.

Till följd av att fordonsindustrin hamnar efter i digitaliseringen väljer Fordonsbolaget att investera i både it-lösningar och i en ny bilanläggning i norra Stockholm, Rosersberg längs med E4 strax utanför Stockholm Arlanda Airport.

Fastigheten, som blir 14 000 kvm stor, färdigställs i slutet på 2021 och kommer att erbjuda sport & premiumbilar och bli europas största Hondavaruhus.

Parallellt med nybyggnationen satsar Fordonsbolaget på att utveckla ett helt unikt IT-system som kommer att effektivisera hela logistiken samt erbjuda möjligheter att klicka hem sin bil oavsett var man befinner sig.

“Vi vill förenkla köpprocessen för människor när de köper sin bil. Det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor”, säger Kevin Aslan, VD på Fordonsbolaget.

Under åren har man byggt upp en effektiv IT-avdelning som arbetar febrilt med att lansera det egetutvecklare mjukvarusystemet D.O.T (Dealership Of Tomorrow).
2021 beräknar avdelningen fördubbla styrkan och bestå av minst 10 anställda som enbart jobbar med att utveckla och bygga nya och smart it-lösningar för att automatisera och digitalisera bilhandeln både online och på anläggningen.

2018 omsatte fordonsbolaget en halv miljard med 1500 sålda bilar och 27 anställda varav 5 IT-utvecklare i Indien. Efter inflytt i den nya anläggningen, som beräknas stå klar 2021, förväntas Fordonsbolaget omsätta 1,5 miljard med 60 anställda och 10 heltidsanställda på IT-avdelningen.

Kevin Aslan, VD
08-590 788 85
kevin.aslan@fordonsbolaget.se

custom loader image