Jag hade för Fordonsbolagets räkning den stora äran att ta emot Santander Consumer Banks utmärkelse för årets digitala återförsäljare i Sverige.
En utmärkelse som gör mig extremt stolt över de satsningar som samtliga hos oss har gjort under året.

Vår digitala resa, i en bransch som länge varit allt för analog, började i januari 2017 då vi lanserade vårt numer kända distanspaket, samt började sträva efter att vara pappersfria och sköta alla avtal digitalt.

Syftet var att underlätta för våra kunder att köpa bil, oavsett vart i Sverige dem bor. Med låg ränta, 2 veckors "pengarna-tillbaka-garanti" samt fri leverans, blev distanspaketet snabbt en mycket uppskattad tjänst hos våra kunder.
Redan första året sålde vi bilar från Ystad i söder till Haparanda i norr.

Christian Dovrell
Vi insåg tidigt potentialen i att digitalisera bilbranschen med allt från logistik, försäljning och leverans och i augusti 2017 fick jag äran att förstärka teamet och lägga mitt huvudfokus på detta i bolaget.

Från första stund har fokus legat på att förenkla vardagen för såväl kunder, anställda som leverantörer vilket har inneburit att vi lagt mycket tid och energi på att utveckla en ny hemsida, där man enklare skall kunna hitta sin nya drömbil, räkna på finans, boka verkstad samt beställa sin bil online. Parallellt med hemsidan utvecklar vi, enligt mig, sveriges bästa affärs- och logistiksystem som börjar lanseras i januari 2019.

Med extremt högt uppsatta mål är resan lång, men vi är en bit på vägen och i oktober 2018 lanserade vi en helt ny hemsida.
Trafiken har mer en tredubblats och antalet leads är högre än någonsin. Det lönar sig verkligen att tänka digitalt, och effekten är direkt och mätbar.

Samtidigt har vi med hjälp av en mycket hungrig och kunnig Pierre gett vår marknadsföring ett rejält lyft och om du inte sett de grymma bilderna han tar, så föreslår jag att du går in på våra sociala medier och kollar in dessa. Facebook

Idag är vi 7 stycken i teamet med konsulter i Sverige, Indien och Montenegro som 24/7 har våra hjärnor inställda på hur vi ska bli den ledande digitala bilhandeln. Dagligen kollar vi på andra branscher som kommit längre och tänker på hur vi kan implementera dessa ideér i vår och kundens vardag för att underlätta och effektivisera.

En stor del i arbetet är också att få andra aktörer på marknaden att tänka mer digitalt och det känns därför extra roligt att få en utmärkelse av Santander, som precis som vi jobbar hårt för att digitalisera bilmarknaden.

Tack Santander och tack alla kunder, personal och leverantörer för detta året och nästa år kan ni se fram emot en mängd nya och innovativa lösningar från vår sida.

Är du kund, leverantör och har en bra idé eller vill samarbeta och bidra till att förändra marknaden? Maila mig på christian.dovrell@fordonsbolaget.se
custom loader image